Hvordan skille mellom lys og mørk soyasaus

Soyasauser en stift krydder i asiatisk mat, kjent for sin rike umami-smak og kulinariske allsidighet. Soyasausbryggingsprosessen innebærer å blande soyabønner og hvete og deretter gjære blandingen i en periode. Etter gjæring presses blandingen for å trekke ut væsken, som deretter pasteuriseres og tappes som soyasaus. Vi pleier å dele den inn i to typer, lys soyasaus og mørk soyasaus. Forskjellen mellom dem ligger i bryggeprosessen og råvarene som brukes.

Soyasaus 1

Lett soyasaus er den mest brukte typensoyasaus. Sammenlignet med mørk soyasaus er den lysere i fargen, saltere og rikere på smak. Lett soyasaus brygges med høyere andel hvete og soyabønner og har kortere gjæringstid. Dette gir sausen en tynnere konsistens og en lysere, saltere smak. Lett soyasaus brukes ofte som krydder og dipsaus fordi det gir smak til retter uten å gjøre fargen mørkere.

Sammenlignet med lys soyasaus, mørksoyasaushar en sterkere smak og mørkere farge. Den gjennomgår lengre gjæring på toppen av lett soyasaus, og noen ganger tilsettes karamell eller melasse for å forbedre farge og sødme. Mørk soyasaus er mye brukt på grunn av sin rike farge, ofte brukt i gryteretter, marinader og steking for å gi maten en rik smak og farge.

Soyasaus 2
Soyasaus 3

Etter å ha kjent forskjellen mellom lys soyasaus og mørk saus, her er noen tips for å hjelpe deg å skille kvaliteten:

1. Sjekk indikatoren for "aminosyrenitrogen"
Hvorvidt soyasaus er fersk eller ikke, avhenger av innholdet av aminosyrenitrogen. Jo bedre soyasaus, jo høyere innhold av aminosyrenitrogen. Men vær forsiktig med om det er kunstig tilsetning av kjemiske tilsetningsstoffer

2. Jo færre ingredienser, jo bedre
Mange soyasauser mangler smak, og selgere legger til smaksforsterkere som mononatriumglutamat og kyllingessens for å forbedre friskheten. Imidlertid har godt laget soyasaus ofte færre typer ingredienser.

3. Sjekk råvarene
I ingredienslisten for soyasaus er ikke-genmodifiserte soyabønner og ikke-genmodifiserte avfettede soyabønner de vanligste. Blant dem refererer ikke-genmodifiserte soyabønner til intakte soyabønner som inneholder olje, har en velduftende smak og er høy i næringsstoffer, noe som gjør dem mest foretrukne. Ikke-genmodifiserte avfettede soyabønner refererer til soyabønnemelet som er igjen etter oljeutvinning, som er rimelig, mindre duftende og næringsrikt enn hele soyabønner, og er et sekundært valg.

Vi håper å få anerkjennelse fra ulike markeder. Beijing Shipuller tilbyr en rekke soyasausprodukter, inkludert ulike spesifikasjoner og kvaliteter av lys soyasaus og mørk soyasaus, som kundene kan velge mellom.

Kontakt
Beijing Shipuller Co., Ltd.
WhatsApp: +86 136 8369 2063
Internett:https://www.yumartfood.com/


Innleggstid: 26. juli 2024